04/11/2018
1027

İSMAİL SEFA VAYISOĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR ÖDÜLLERİ VE KA-VAK ÖĞRETMEN “FATMA KUTLU KÖKSAL KIZ ÖĞRENCİ YURDU” TÖRENİ

Vakfımızın her yıl geleneksel olarak düzenlediği, “İsmail Sefa VAYISOĞLU Eğitim ve Kültür Ödülleri” Kadirli Belediye Başkanlığı Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Öncülüğünde Kadirli Belediyesi Başkanı Sayın Dr. Ömer Tarhan'ın destekleri ile gerçekleşen etkinlikte, Vakfımızın kurucuları arasında yer alan Sayın İsmail Sefa VAYISOĞLU, ölümünün 10. yıldönümünde yapılan konuşmalar ve gösterilen videolar ile anıldı.

Eğitim alanında bu yıl ki ödül hayırsever bağışçımız Fatma Kutlu (Kutlay) KÖKSAL Öğretmenimize verildi. Ödülü Kutlay Hocamız adına yeğeni Prof. Dr. Haluk YAVUZ aldı. Kutlay Öğretmenimiz ile telefon bağlantısı kuruldu ve Öğretmenimiz salonda bulunan misafirlere duygu ve düşüncelerini iletti.

Kültür alanında ise Vakfımızın birçok belgesel ve filmde rol alan Kamil YANAR'a verildi.

Anma etkinliğinde İ. Sefa Vayısoğlu'nun kızları ve rahmetli ile istişareleri olan hemşerilerimiz yaptıkları konuşmalarda merhum hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Tören sonrasında Aile Fotoğrafı gerçekleştirildi ve akabinde  Fatma Kutlu KÖKSAL Kız Öğrenci Yurdu " Temel atma töreni için arsamıza gidildi ve sembolik olarak arsamıza temel başlangıcı olması münasebeti ile inşaat bilgilerini kapsayan tabela konuldu.

KA-VAK Genel Başkanı Sayın Ahmet DEMİREL tarafından; “aslında resmi işlemler tamamlanıp yetiştirilmiş olsa idi gerçek temel atma töreni olacaktı” diye açıklamada bulunuldu. En kısa zamanda resmi işlemleri tamamlayıp temel atma işlemine geçileceği belirtildi.

KA-VAK Kadirli Şube Başkanı Sayın İbrahim BOYSAL tarafından arsamızı Vakıfımıza bağışlayan ve muhtemelen yurt dışında olup yaşayıp yaşamadığı kesin bilinmeyen arsa bağışçımıza ve ayrıca yurt yapımı için tüm mal varlığını vakfımıza bağışlayan Kutlay Öğretmenimize minnet borcumuz olduğu belirtildi.

Vakfımızın Kurucu Üyesi ve Kadirli Milletvekilimiz Sayın Mücahit DURMUŞOĞLU tarafından Vakfımız adına yapılacak her türlü faaliyetlere katkı sağlayacağı ve yapılacak olan kız yurdunun Kadirlimiz için önemi hususunda ifadeler belirtildi.

Kadirlimiz, Ülkemiz ve Milletimiz İçin Hayırlara Vesile Olur İnşallah…

Emeği Geçenlerden Allah Razı Olsun…

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi

https://www.facebook.com/Kavak8006/?__tn__=kC-R&eid=ARBAygo7hwa4SD4VJdT1LXzI9-HxWvITcT3RG9DsDG1K0AnbKthqL4xDfnnwbFYOSOveRcYdq_j-Yp8D&hc_ref=ARRmH2znzhaRnBPRenx1GqIkmXQIMXuN1tThRf2kmtUbQRnuXRn8lOpiE_X5RrN98r0&__xts__[0]=68.ARBjcDRP9njckX48WSASC6mzYSZ4WQEUAxnW5C3C4E4vzWtqIIZ7WEAGjPElwicC9P61v1BSK9vIMqMcOS2xb6qPodJse2E4VTmui_LkR9cpZd4oh4wlKHHVZBbXvVFsALKsWht0bBDN4kfkog_MWN6YJfuHgFbG4q0VB4RUJIHJf_0sJ9Y-Nhb17sXJUBI--TCflT1KUXUjSpvn9nLgR4YdqYU