31/01/2019
1727

FATMA KUTLU KÖKSAL (KUTLAY ÖĞRETMEN) VEFAT ETTİ

Fatma Kutlu Köksal Ayvacı 17 Kasım 1939 tarihinde Kadirli’de doğmuş olup Adana Kız Öğretmen Okulunu bitirmiş ve Kadirlimiz de Öğretmen olarak göreve başlamıştır. 30 Ocak 2019 çarşamba günü sabahı hakkın rahmetine kavuşmuştur.

“Kutlay Öğretmen” olarak bilinen Kadirlimizin yetiştirmiş olduğu Hayırsever Emekli Öğretmen Fatma Kutlu KÖKSAL öğretmenliğe başladığı günden bu yana olan birikimini çocuklar için harcamış ve yaptığı bağışlar ile 2013 yılında Kadirli’de “Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Anaokulu” nu yaptırmıştır.

Hayırseverliği ile ön plana çıkan Saygıdeğer Öğretmenimiz son olarak elinde bulunan maddi varlıklarının tamamını Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağışlayarak Kadirli’de kendi adına Kız Öğrenci Yurdu yapılması için yardımda bulunmuştur.

3 Kasım 2018 cumartesi günü Saat 14.00 de  “Fatma Kutlu KÖKSAL Kız Öğrenci Yurdu" temel atma töreni için arsamıza gidilmiş ve sembolik olarak arsamız üzerine temel başlangıcı olması münasebeti ile inşaat bilgilerini kapsayan tabela çakılmıştır.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfına ait arsa üzerinde Kız Yurdu Yapılması için proje çalışmaları resmi işlemleri tamamlanmıştır. Yakın zamanda inşaat işlemleri başlayacak olup hemşerilerimiz ile paylaşılacaktır.

Kız Öğrenci Yurdu için bütün mal varlığını KA-VAK Vakfına bağışlayan Öğretmen Sayın Fatma Kutlu KÖKSAL’a  Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı olarak teşekkür ederiz. Allah Razı Olsun… Allah Yardımlarını Kabul Eylesin…

Nur içinde yatsın… Ruhu şad olsun… Mekânı cennet olsun…

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi