10/05/2019
999

ANKARA'DA KADİRLİLİLER GELENEKSEL İFTAR BULUŞMASI

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) Genel Merkezinin düzenlediği “Geleneksel İftar Buluşması’nda Ankara'da yaşayan Kadirli’liler 17 Mayıs 2019 Cuma günü bir araya geldi. İftar Buluşması “Sayıştay Başkanlığı Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesislerinde” yapıldı.

Sunuculuğunu KA-VAK Genel Merkez Yönetim Üyemiz ve Ankara Öğrenci Kolları Başkanı Sayın Şerife AYHAN ve Yönetim Üyemiz Sayın Tolgahan GÜNTÜRK tarafından yapılan İftar Programında Oruç Duası ile Oruçlar Açıldı ve Yemek Sonrasında Yemek Duası yapıldı.

Kürsüye ilk olarak çağrılan KA-VAK Genel Başkanı Sayın Ahmet DEMİREL tarafından son günlerde çok sayıda vefat eden hemşerilerimize Allah’tan Rahmet ve Yakınlarına Sağlık ve Sabırlar Dilendi ve Açılış Yapıldı.

Ayrıca Atatürk’ün 16 Mayıs 1919 da İstanbul’dan Samsuna Hareket Ederek “KURTULUŞ HAREKETİNİ BAŞLATMASININ 10.YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADIĞIMIZ” ile BÜYÜK ATATÜRK ve Silah Arkadaşlarını Rahmet ve Minnet ile Andığımız belirtildi. Nur İçinde Yatsınlar… Ruhları Şad Olsun…

Bunun yanında Sayın DEMİREL, Vakfımıza ve etkinliklerimize devamlı destek veren ve Kadirli ilçemiz Savrun Mahallesi Köprü Başında Kadirli Belediye Başkanlığı Kültür Müdürlüğüne tahsisli olan iki katlı binanın Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımıza kiralanması hususunda talebimizi pozitif değerlendiren Kadirli Belediye Başkanı Sayın Dr. Ömer TARHAN’a ve Ekibine özellikle teşekkür etti. Sayın Başkanımıza Teşekkür Ederiz.

Daha sonra 2019-2021 Dönemi için Seçilen Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) Genel Merkezi Yönetimini Kürsüye Davet Ederek Yönetim Üyelerinin Kendilerini Tanıtmalarını İstedi. Yönetim Üyeleri Kendilerini ve Konumlarını Kısaca Tanıttılar.

Sayın DEMİREL Kadirli’ye yakışır aktif bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek hayırlı ramazanlar diledi ve konuşmasını tamamladı.

Sayın AYHAN tarafından kürsüye ikinci olarak çağrılan Osmaniye Milletvekilimiz Mücahit DURMUŞOĞLU (AK-PARTİ) söz aldı. Sayın DURMUŞOĞLU, Çeyrek Asırlık Vakıf Olan “Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfının Kurucu Üyesi” olduğunu, 25 yılda çok mesafe kat edildiğini, Vakıf çalışmaları ve faaliyetleri yakından takip ettiğini ifade ederek Vakıf Genel Başkanı Sayın DEMİREL ve Yeni Yönetimini Tebrik Ettiğini ve Başarılar Dilediğini Belirtti. Ayrıca Kadirli ve Yöremiz İçin Milletvekili Olarak Yaptığı Çalışmalardan ve Yöreye Yapılan ve Yapılacak Yatırımlardan Kısaca Bahsetti. Sayın Vekilimize Teşekkür Ederiz.

Sayın AYHAN tarafından kürsüye üçüncü olarak çağrılan Adana Milletvekilimiz Ayşe Sibel Ersoy BÜYÜKİZ (MHP) söz aldı. Sayın BÜYÜKİZ, “Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı” faaliyetlerini yakından takip ettiğini, yeni seçilen yönetimde ve hatta şu anki iftarda bulunan toplulukta Kadınların ve Öğrencilerin ağırlıkta bulunmalarından Bir Kadın olarak gurur duyduğunu, takdir ettiğini ve hatta kıskandığını ifade ederek Vakıf Genel Başkanı Sayın DEMİREL ve Yeni Yönetimini Tebrik Ettiğini ve Başarılar Dilediğini Belirtti. Sayın Vekilimize Teşekkür Ederiz.

Ankara’da Üst Düzeyde Görevde Bulunup İsimlerini Yazamadığımız Kadirli’li çok sayıda Bürokrat Hemşerilerimiz İftarımıza Katılım Sağladılar. Sağ Olsunlar, Var Olsunlar…

İftara Katılan Kadirli’li Hemşerilerimiz tarafından, geleneksel olarak düzenlenen iftar programında Hemşeriler olarak bir araya gelmekten çok büyük mutluluk duyulduğu ve güzel bir birliktelik oluşturulduğu belirtilerek yeni yönetime başarılar dilendi.

Yemek sonrası Kadirli’li Hemşerilerimiz çay içerek birbirleri ile sohbet (Kadirli Fiskosu dâhil) ederek hasret giderdiler.

Vakfımıza maddi ve manevi destek veren tüm hemşerilerimize katılımları için çok teşekkür ederiz. İyi ki Varsınız… Sizleri Seviyoruz… Sizler için Hizmet Vermeye Devam Edeceğiz.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi