30/03/2022
1441

KADİRLİLERİN BAŞKENTTE GELENEKSEL 7 MART KURTULUŞ GÜNÜ BULUŞMASI

Kadirlimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102 incı Yıldönümü dolayısıyla Ankara’da “7 Mart Kurtuluş Günü ve Birliktelik” Konulu Kutlama Yemeği “Adanalı Hasan Kolcuoğlu’nda” 19 Mart 2022 tarihinde Gerçekleştirildi.

Günümüz Sayın KA-VAK Genel Başkanı Ahmet DEMİREL’in açılış konuşması ile başladı. Sayın Genel Başkan, öncelikle Vakfımıza destek veren tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür etti. Bu dünyadan göç eden tüm şehitlerimize rahmet ve gazilerimize sağlıklar diledi. Ayrıca Mart ayı içerisinde Genel Kurul Kongrelerini tamamlayan KA-VAK KADİRLİ ve KA-VAK ADANA Şubesi Yeni Yönetimlerini Kutladı ve Başarılar Diledi. Hayırlı Olsun.

Sonra söz alan Sayın KA-VAK Genel Başkan Yardımcımız Ceyda GÖK tarafından günün anlam ve önemini kayşayan bir konuşma yapıldı. Konuşmasında aşağıdaki hususlara değinildi;

  • 7 Mart günü AYDINOĞLU TUFANBEYin yaktığı özgürlük ateşi, Kadirlinin dört bir yanındaki ocaklarda harlanarak zaferle taçlanmıştır. Şehitler Diyarı Kadirlimiz; düşmana geçit vermeyen “ŞEHİT OLURUZ, GAZİ OLURUZ AMA ASLA ESİR OLMAYIZ” sözünün hakkını veren TUFAN BEYLERİN, RAHİME HATUNLARIN, DERVİŞ PAŞALARIN DİYARIDIR.
  • KA-VAK Vakfımızın Kadirli'ye gönül vermiş Kadirli sevdalısından oluşan 82 kurucu üye hemşerimiz tarafından 7 Kasım 1994 tarihinde Milletimize ve Ülkemize hizmetkarlık amacıyla kurulduğu, bu amaçlar doğrultusunda Vakfımıza maddi ve manevi destek olan şu an aramızda bulunmayan Ebediyete intikal eden geçmişlerimize ve siz kıymetli hemşerilerimize minnettardır.
  • Bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerine, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçılarıyla bu güzel geceyi renklendiren Sayın Vali Yardımcımız Mustafa ERKAYIRAN Bey'e, ayrıca aramızda bulunarak bizleri onurlandıran Sayın Milletvekillerimiz Mücahit DURMUŞOĞLU ile Sayın Durdu Mehmet KASTAL ve tüm hemşerilerimize KA-VAK Yönetimi adına teşekkür ederiz.
  • Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Derya YANIK ve Osmaniye Milletvekilimiz İsmail KAYA’ dan gelen iyi dilek telgraf mesajları okundu ve teşekkür edildi.

Daha sonra söz alan Sayın KA-VAK Genel Sekreteri Mustafa TUFAN tarafından geceye katılan Adanalılar Derneği Genel Başkanı Sayın Yunus SAKARYA - Genel Sekreteri Mehmet KUBAT, Başkent Adanalılar Platformu Başkanı Sayın Fatih BAYHAN, Vakfımızın Kurucu Genel Başkanı Rahmetli Prof Dr Turan GÜVEN ‘in Sevgili Eşi Sayın Fatma GÜVEN ve Kızı Sayın Çağlar GÜVEN, Kardeşi Hasan Yakup CANGÜVEN, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetimi ve birçok STK da görev yapan Sayın Ömer Osman YANIK ve tüm hemşerilerimize katılımları için teşekkür edildi.

Müteakibinde KA-VAK Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Huriye ÖZCAN tarafından  Sayın Ankara Vali Yardımcımız Mustafa ERKAYIRAN ‘a Plaket verildi.

KA-VAK AİLESİ ortamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları tarafından gece boyunca müzik şöleni gerçekleştirildi.

Sayın Osmaniye Milletvekillerimiz Mücahit DURMUŞOĞLU ve Sayın Durdu Mehmet KASTAL, Sayın Ömer Osman YANIK, Sayın Fatma GÜVEN ve Sayın Çağlar GÜVEN, Sayın Prof Dr Filiz YAVUZ, Sayın Fatma SAYMAN, Sayın Yunus SAKARYA, Sayın Fatih BAYHAN, Sayın Prof Dr Ali GÜL, Sayın Doç Dr Ömer YANARATEŞ ve ayrıca birçok hemşerimize gece boyunca zaman zaman mikrofon ile söz verildi, güzel dilekleri ve düşünceleri paylaşıldı. Ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Ayrıca söz alan Sayın Prof Dr Mustafa YEL tarafından “7 Mart Kadirlinin Kurtuluşu” ile ilgili önemli noktalara atıfta bulunuldu. Teşekkür ederiz.

Bu arada Kadirlinin tarihinde önemli yeri olan Rahmetli Hoca Rasim ÜNAL ‘ın torunu ve Dr Hakkı SAYMAN’ın gelini olan Tarihçi Yazarımız Sayın Fatma SAYMAN tarafından Kadirlinin Kurtuluşu ve tarihi hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Teşekkür ederiz.

Ayrıca İstanbul da yaşayan ve gönlü bizlerle olup işlerinin yoğunluğu dolayısı ile katılamayan, selam gönderen Merhum Sefa VAYISOĞLU ‘nun kızı Prof Dr Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU ‘na maddi ve manevi katkıları için çok teşekkür ederiz.

Hemşerilerimizin büyük ilgi gösterdikleri Kurtuluş Gününde Türküler yanında ayrıca oyun havaları eşliğinde yöresel oyunlar oynandı.

Katılımcılara ve Emeği Geçenlere Ayrı Ayrı Teşekkür Ederiz.

Ayrıca bizlere ev sahipliği yapan ve yöresel yemek mezeleri ile Adana Kebabı sunan “Adanalı Hasan Kolcuoğlu” na teşekkür ederiz.

Hemşerilerimizden gerek gece esnasında ve gerekse daha sonra olumlu tepkiler almak bizleri memnun etti.

Kadirli ile ilgili etkinliklerimiz devam edecektir…

Bizleri takip ediniz...

Sizleri Seviyoruz…

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi