31/01/2019
1176

KADİRLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI (KA-VAK) ADANA ŞUBESİNDEN ADANA TİCARET ODASINA (ATO) ZİYARET

GÜNDEM; KARATEPE’NİN UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE ALINMASI

Vakfımız Adana Şube Başkanı Emine VARMIŞ başkanlığındaki heyet, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması ile ilgili olarak 29 Ocak 2019 Salı günü Adana Ticaret Odasını ziyaret etti.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila MENEVŞE tarafından KA-VAK yönetiminin odalarına yaptığı ziyaretten memnun olduğu belirtilerek, KA-VAK’ın Karatepe ile ilgili yaptığı çalışmanın çok değerli olduğu, sivil toplum örgütlerinin birbirlerine destek olması gerektiğinin altı çizildi.

Ziyarette, Karatepe ile büyük emekleri olan Mimar Erol DOĞAN ve KA-VAK Üyesi Mimar Yasemin KARA ACAR tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan başvurunun teknik detayları ATO Yönetim Kurulu Üyelerine anlatıldı.

Karatepe’de bulunan çift dilli kitabelerin Anadolu ve dünya tarihi açısından önemi belirtilerek, arkeolojik eserlerin üzerine yapılan saçakların, yerinde korunması açısından Türkiye’de ilk, hatta dünyada da ilk örneklerden biri olduğu ifade edildi.

Kökboyalı Karatepe Kilimleri, ahşap işçiliği ve kültürel değerlerle, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesiyle, Kadirli, Osmaniye, Çukurova bölgemiz ve ülkemiz açısından büyük bir değer olacağı ve ekonomik kazanç getireceğiniı bildiren Emine VARMIŞ, bu açıdan bakıldığında Adana Ticaret Odası’nın katkılarının öneminin çok büyük olduğunu ifade etti.

ATO Başkanı Atila MENEVŞE, Karatepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin çok önemli bir konu olduğunu, ATO olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ve en kısa zamanda Karatepe’yi ziyaret etmek için hemşerimiz ATO Yönetim Kurulu Üyesi Kadirlili Hemşerimiz Fatih İSPİR’i görevlendirdiğini bildirdi. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İSPİR ise bir Kadirli’li olarak en kısa zamanda bu geziyi organize edeceğini belirtti.

ATO Başkanı Atila MENEVŞE ve Yönetim Kurulu Üyelerine konukseverlikleri ve göstermiş oldukları ilgi ve alaka için teşekkür ederiz.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi