14/03/2019
1326

 KADİRLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI ADANA ŞUBE BAŞKANLIĞIMIZ KARATEPE'NİN UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE ALINMASI İLE İLGİLİ OLARAK KONFERANS DÜZENLEDİ

Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması ile ilgili olarak, Yüksek Mimar Erol DOĞAN ile Mimar, Şehir Plancısı ve Vakfımız Üyesi Yasemin KARA ACAR'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans Vakfımız lokalinde yapıldı.

Vakfımızca her ay düzenli olarak yapılan konferansta, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımızca Türkiye'nin ilk açık hava müzesi Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için yapılan başvuru süreci nasıl başladığı, tarihi, kültürel ve mimari anlamda Karatepe neden listeye alınması gerektiği, Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için neler yaptık, bundan sonra neler yapmalıyız ve Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi halinde Kadirli'ye, bölgemize ve ülkemize katkısının neler olacağı konularında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca dinleyiciler arasında yer alan konuklarımızdan Adana eski Milletvekili Zülfikar İnönü TÜMER, Osmaniye eski Milletvekili Hakan COŞKUN, Arkeolog Güler AKVERDİ, Osmaniye Mimarlar Odası Başkanı Halise ŞEN, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duygu SABAN, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KAYIKLIK, Vakfımız Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim BOYSAL, Tarihçi Yazar Cezmi YURTSEVER'de söz alarak, Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması başvurusu ile ilgili olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarına dair açıklamalarda bulundular.

Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine Alınacağına inancımızı bir kez daha yeniliyor ve Konferansımıza katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.

İyi ki Varsınız

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi