15/01/2020
2290

KA-VAK ADANA ŞUBE BAŞKANI SAYIN EMİNE ŞİŞMAN VARMIŞ VE YÖNETİMİ İLE KA-VAK İSTANBUL TEMSİLCİSİ SAYIN MEHMET ÇIĞŞAR KA-VAK AİLESİ OLARAK GÜZEL BİR KATILIM SAĞLADILAR

İstanbul Üniversitesinde Düzenlenen Halet Çambel Buluşmaları Etkinliğine Katıldık

Karatepe Aslantaş Milli Parkının UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine başvuru dosyamızın hazırlanmasında emeği geçen Hocalarımızın konuşmacı olduğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesince düzenlenen Halet Çambel ve Kültürel Miras konulu etkinliğe Vakıf olarak katıldık. Etkinliğin açılışını Mehmet Özdoğan hocamız yaptı. Müzenin İlk Koruma Çalışmaları hakkında Mustafa Sayan katılımcıları bilgilendirdi.

Müzenin Son Dönem Uygulamaları hakkında Mimar Erol Doğan ve Murat Akman hocalarımız, Karatepe’de Etnografya ve Halk Kültürü konusunda Nazan Ölçer, Duygu Arısan Günay ve Reha Günay hocalarımız ve Karatepe’nin Bilim Dünyasına Tanıtılması ve UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine Önerilme Çalışmaları hakkında Aslı Özyar Hocamız katılımcıları bilgilendirdi. Halet Çambel hocamızın Karatepe’de çağının ötesinde çalışmalar yaptığı bir kez daha vurgulandı.

Vakfımızın bu yöndeki çabalarından övgüyle bahsedildiği toplantıda, Vakfımız Adana Şubesi Başkanı Karatepe Aslantaş Milli Parkının UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması başvurusu sırasında bizleri destekleyen hocalarımıza teşekkür konuşması yaptı.

Başvuru dosyasının hazırlanmasında emeği geçen Hocalarımıza, destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara ve hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.