29/05/2022
1248

1. KADİRLİ ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNİ 13-14-15 MAYIS 2022 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) Koordinatörlüğü ve  Ev Sahipliğinde Osmaniye İl Kültür Müdürlüğü, Kadirli Kaymakamlığı ve Kadirli Belediyesi’nin destekleriyle, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) işbirliği ile “UNESCO Yolunda Karatepe” temasıyla düzenlediğimiz “1. Kadirli Uluslararası Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivalini” yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda sanatçı, ülkemizin çok sayıda ilinden ve çevre il ve ilçelerden yoğun katılımı ile 13-14-15 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdik.

 https://www.facebook.com/KavakAdanaSubesi/videos/543529754154316 

Festival kapsamında, Kadirli Belediyesi Kent Müzesinde, festivale katılan sanatçıların resim, fotoğraf ve el işi eserleri sergilendi. Kabasakal Parkı ve Kültür Merkezinde kitap ve el işi sergileri stantları açıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı, rehberler eşliğinde UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Karatepe Aslantaş Açıkhava Müzesi gezildi. Müzede Sanatçı İlker Okatan, Prof. Dr. Halet Çambel’e ithaf ettiği piyano resitalini verdi, öğrenci tiyatro ve müzik grupları sahne aldı. Festivalin ikinci günü Yüksek Mimar Erol Doğan ve Prof. Dr. Selma Yel tarafından Kadirli ve Karatepe konulu konferanslar verildi. KA-VAK tarafından hazırlanan Flaviapolis'ten Kadı̇rlı̇'ye belgeseli gösterildi. Atatürk Caddesi’nden başlayan Kabasakal Parkı yanından geçilerek Kent Meydanına ulaşan Renkli Kortej Yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Kostüm tasarım yarışmasında ödül almaya hak kazananlara ödülleri verildi. Festivalde yurtdışından ve yurtiçinden katılan sanatçıların konserleri ve şiir dinletileri yapıldı. Festival’de geçmişte arsa bağışçımız Sayın Döndü CİNEMRE YAŞAR ile bağışçımız Öğretmen Sayın Fatma Kutlu KÖKSAL ’ın katkılarıyla Vakfımız eşliğinde, “KA-VAK Fatma Kutlu KÖKSAL Kız Öğrenci Yurdunun” temelini attık. Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde, Karacaoğlan Aşıklık Geleneğinin son temsilcisi, “Yaşarken Değer Gören Tek Aşık” unvanına sahip festivalin onur konuğu olan Aşık Feymani ve diğer sanatçıların seslendirdiği şiirler ve şarkılarla devam eden program, festivale katılım belgesi töreni ile sona erdi.

Gönül birliği ve el birliği ile festivalimizi yaptık. Yüreği daha güzel bir Kadirli için çarpan, bu amaçla Kadirli Festivaline maddi ve manevi destek veren herkese ve Festivalin coşkuyla geçmesini sağlayan Kadirli Ve Bölgemiz Halkına Teşekkür Ederiz.

Ayrıca Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Adana Şube Başkanımız Sayın Emine ŞİŞMAN VARMIŞ ’a Üstün Gayret Ve Becerisi Başta Olmak Üzere Katkısı Olanlara Özel Olarak Teşekkür Ederiz.

İyi ki Varsınız

Kutlu Olsun…

Sizleri Seviyoruz…

Bizleri Takip Ediniz

KADİRLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI