09/01/2019
1558

KARATEPE-ASLANTAŞ’IN UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE ALINMASI BAŞVURUSU YAPILDI

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı olarak “Karatepe-Aslantaş'ın UNESCO Dünya Mirası Listesine Girmesi” için hazırlanan dosya KA-VAK Adana  Şube Başkanı Emine ŞİŞMAN VARMIŞ ile Kadirli Şube Başkanı İbrahim BOYSAL ve KA-VAK Ailesi tarafından Kadirli Kaymakamı Sayın Tamer ORHAN'a teslim edildi.

Kadirli ve bölge turizmi açısından önemli olan Karatepe-Aslantaş'ın Kadirli'de yapılan son kazılarda ortaya çıkan mozaiklerle birlikte değerlendirildiğinde turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kadirli Kaymakamı Sayın Tamer ORHAN, hazırlanan dosyanın güzel bir çalışma olduğunu, tüm hemşerilerimizin bu çalışmaya destek olması gerektiğini söyledi.

Sayın ORHAN, Kaymakamlık olarak, Karatepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için tüm çabayı göstereceğini bildirdi.

Yöremize ait Karatepe-Aslantaş’ın sahip olduğu özellikler sebebiyle UNESCO Dünya Miras Listesine alınması Kadirli’ye hem kültürel, hem sosyo-ekonomik, hem de turizm açısından değer katacaktır.

Kaymakamız ile Kadirli ve Bölgemiz için önemli olan bu başvuruda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Tüm Hemşerilerimizi bu çabaya katkı koymaya davet ediyoruz.

Kadirlimiz ve Yöremiz için Hayırlı Olsun

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimi

https://www.facebook.com/Kavak8006/

https://www.facebook.com/KavakAdanaSubesi?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARB-SCJ8YQZUYA6KndefoQT02DtB3B7jA_TvR1HJFZIcP9-WooEx54IPusDAhDH0CoUfZxuhG1I0YrKV&hc_ref=ARTtrBBA4pgtM842upR5zxEWlkzEiiOOYhoxNjsNFeCVaH_Jy_gn9rOFOtOz4o9rbnA